دومین جلسه دوره آنلاین آموزشی تخصصی مدلسازی، تحلیل، طراحی پل ها با CSI Bridge ، جمعه 28 آذر ساعت 17

28 آذر 1393 - 01:39
دومین جلسه دوره آنلاین آموزشی تخصصی مدلسازی، تحلیل، طراحی پل ها با CSI Bridge ، جمعه 28 آذر ساعت 17

دوره آموزشی تخصصی مدلسازی، تحلیل، طراحی و ارزیابی آسیب‌پذیری پلهای راه و راه‌آهن به کمک نرم‌افزار CSI Bridge (مقدماتی)

اولین جلسه رایگان : روز جمعه 21 آذرماه 93 ساعت 17 الی  20 برگزار گردید که از طریق لینک زیر میتوانید فیلم این جلسه را دانلود و مشاهده بفرمایید:

دانلود فیلم اولین جلسه رایگانجمعه 21/9/93 ساعت(17- 20)دوره آموزشی تخصصی مدلسازی، تحلیل، طراحی و ارزیابی آسیب‌پذیری پلهای راه و راه‌آهن به کمک نرم‌افزار CSI Bridge (مقدماتی)

 

جهت شرکت در جلسه دوم این دوره که امشب 28 آذر ساعت 17 برگزار میگردد میتوانید از طریق لینک زیر اقدام فرمایید

لینک ثبت نام آنلاین دوره آموزش آنلاین 808

[[{"fid":"916","view_mode":"default","fields":{"format":"default","field_file_image_alt_text[und][0][value]":"","field_file_image_title_text[und][0][value]":"","media_title[und][0][value]":"","media_description[und][0][value]":"","media_description[und][0][format]":"full_html","field_tags[und]":"","field_license[und]":"none"},"type":"media","attributes":{"style":"width: 584px; height: 365px; float: left;","class":"media-element file-default"}}]]سرفصل دوره آنلاین CSIBridge

مدرس : امید افشاریان

معرفی دوره :

دوره آموزشی مهندسی پل شامل مروری بر سیستمهای سازه‌ای پلهای متعارف راه و راه‌آهن و آشنایی با مدلسازی، معرفی انواع بارهای وارد بر پلها، آیین‌نامه‌های بارگذاری، طراحی و ارزیابی آسیب‌پذیری روسازه و زیرسازه پلها است. در این دوره، مهندسین ضمن آشنایی با اجزای سازه‌ای و غیرسازه‌ای انواع پلها و مسیرهای بارگذاری، توانایی شبیه‌سازی رایانه‌ای اجزای سازه‌ای پلها را برای مقاصد طراحی و ارزیابی می‌آموزند. با قابلیتهای مهم نرم‌افزار قدرتمند CSI Bridge آشنا می‌شوند و روند گام به گام مدلسازی پل را در مسیری منظم توسط این نرم‌افزار تجربه می‌کنند.

پلها به خاطر نوع کاربری و عملکرد در شبکه‌های حمل و نقل جاده‌ای و ریلی، در معرض انواع بارهای دائمی، بهره‌برداری، باد، فشار خاک، زلزله و ... قرار می‌گیرند که ماهیت برخی از این بارها و روند ترکیب بارهای آنها با ساختمانهای طبقاتی متفاوت است. لذا یکی از اهداف مد نظر این دوره، آشنایی با فرآیند بارگذاری و ترکیب بار برای پلها به شمار می‌رود.

پس از رخداد زلزله‌های مخرب و آسیب دیدن پلها در دنیا طی سالهای گذشته، رویکرد آیین‌نامه‌ها و دستورالعملهای طراحی و ارزیابی آسیب‌پذیری لرزه‌ای پلها دچار تغییر اساسی شده است. لذا یکی دیگر از اهداف این دوره، آشنایی مهندسین با انواع الگوهای مختلف آسیب و مودهای بالقوه شکست در اجزای سازه‌ای و غیرسازه‌ای پلها طی زلزله‌های گذشته است تا اهمیت مقررات جدید تدوین شده برای حفاظت از این سازه‌های مهم و استراتژیک آشکار گردد.

فلسفه اصلی در طراحی لرزه‌ای پلها در آیین‌نامه‌های مربوطه، ارتجاعی باقی ماندن روسازه و رفتار غیرارتجاعی و شکل‌پذیر زیرسازه طی رخداد زلزله طرح و جلوگیری از فروریزش دهانه‌ها و هرگونه رخداد فاجعه‌آمیز است.

روشهای جدید تحلیل سازه در برابر بارهای متحرک وسائل نقلیه و رسم سطوح تأثیر، روشهای گوناگون توزیع بار متحرک روی عرشه و تعریف مسیرهای عبور، انواع تحلیل لرزه‌ای و بررسی نتایج این تحلیها از دیگر آموزه‌های این دوره به شمار می‌رود. سعی می‌گردد رفتار دینامیکی و فرا ارتجاعی سیستمهای سازه‌ای پلها در این دوره تشریح شود و با توضیح مثالهای کاربردی، مهندسین با ارزیابی پاسخ سازه‌ای پلها آشنا شوند. مروری بر روند انجام پروژه‌های ارزیابی آسیب‌پذیری پلها در ایران صورت خواهد گرفت و روشهای بهسازی لرزه‌ای پلهای موجود و دستورالعملهای تدوین شده در این زمینه برای دانش‌پژوهان تشریح می‌گردد. در خاتمه برخی مطالب ویژه نظیر طراحی پایه‌های انتهایی (کوله‌ها)، آبشستگی پايه‌های مستقر بر آب، تهیه شناسنامه فنی پلها، آزمایشهای مقاومت مصالح و ژئوتکنیک در طراحی و ارزیابی پلها، پلهای مصالح بنایی قوسی، فرآیند تعمیرات و نگهداری پلها و سیستمهای مدیریت پل و ... در این دوره ارائه خواهد شد.

 

بارگذاری پلها چگونه و بر اساس چه آیین‌نامه‌ای انجام می‌شود؟

در گذشته بارگذاری پلهای ایران بر اساس ابلاغیه شماره 11 وزارت راه و ترابری انجام می‌گرفت که نهایتا نشریه شماره 139 توسط سازمان برنامه و بودجه منتشر گردید و دومین ویرایش آن در سال 1379 توسط سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی وقت تحت عنوان "آیین‌نامه بارگذاری پلها" عرضه شد. در خصوص بارهای ناشی از زلزله ابتدا مرکز تحقیقات ساختمان و مسکن در سال 1374 نشریه شماره 235 را تحت عنوان "آيين‌نامه طرح پلهاي شوسه و راه‌آهن در برابر زلزله"منتشر نمود. ویرایش دوم این نشریه توسط پژوهشکده حمل و نقل وزارت راه و ترابری با عنوان " ضوابط طرح پلهاي شوسه و راه‌آهن در برابر زلزله" در سال 1384 انتشار یافت و بالاخره معاونت برنامه‌ریزی و نظارت راهبردی ریاست جمهوری در سال 1387  "آيين‌نامه طرح پلهاي راه و راه‌آهن در برابر زلزله" را منتشر کرد که تا امروز تغییری نکرده است. دو آیین‌نامه فوق مدتها است که بروزرسانی نشده‌اند و لذا یکی از اهداف دوره، آشنایی مهندسین با آیین‌نامه‌های معتبر جدید بارگذاری، طراحی سازه‌ای و طراحی لرزه‌ای دنیا و به ویژه آیین‌نامه‌های AASHTO، AREMA، B.S. و EUROCODE می‌باشد. در خصوص بارگذاری پلها لازم است آزمایش بارگذاری نیز پس از اجرای پل صورت گیرد که اصول این آزمایش نیز برای مهندسین تشریح خواهد شد.

پلها بر اساس چه آیین‌نامه‌هایی و توسط چه نرم افزارهایی طراحی می‌شوند؟

تنها یکی از جنبه‌های طراحی پل، بحث طراحی سازه‌ای است که در این دوره به آن پرداخته می‌شود. سایر بحثهای طراحی سیویل نظیر درزهای انبساط، سامانه‌های زهکشی آبهای سطحی عرشه، نورپردازی، روکش آسفالت، هندریل و ... در این دوره به طور تفصیلی مطرح نمی‌گردد. در دنیا آیین‌نامه‌های مختلفی برای طراحی سازه‌ای پلها تدوین شده‌اند که از مهمترین آنها می‌توان به آیین‌نامه AASHTO، AREMA، CALTRANS، B.S. و EUROCODE اشاره نمود. در کشور ایران نیز دستورالعملهایی توسط معاونت برنامه‌ریزی و نظارت راهبردی رئیس جمهور نظیر نشریه 395 تحت عنوان "دستورالعمل طراحی پلهای فولادی" و نشریه 389 با عنوان "آیین‌نامه طرح و محاسبه پلهای بتن‌آرمه" منتشر شده است. آیین نامه‌های ایران در مورد سازه‌های فولادی از روش تنش مجاز و در مورد سازه‌های بتن‌آرمه از روش مقاومت نهایی استفاده می‌کنند. این در حالیست که در آیین نامه‌های معتبری نظیر AASHTO فقط روش ضرایب بار و مقاومت برای طراحی اجزای فولادی و بتنی پلها ارائه گردیده است. مؤسسه AASHTO برای طراحی سازه پلها در برابر بارهای وارده از نشریه AASHTO LRFD Bridge Design Specifications, 6th Edition, 2012 استفاده می‌کند و برای طراحی لرزه‌ای نیز نشریه مستقلی تحت عنوان AASHTO Guide Specifications for LRFD Seismic Bridge Design, 2011 ارائه کرده است. در این دوره فلسفه طراحی با آیین‌نامه‌های جدید به ویژه AASHTO مطرح خواهد شد. برای طراحی سازه پل می‌توان از نرم‌افزار معتبر CSI Bridge  استفاده نمود که نسخه 16 ام آن به تازگی منتشر شده است. این نرم‌افزار قابلیهای بسیار خوبی در زمینه معرفی مسیر هندسی پل(Layout Line) ، وجود قوس در پلان، شیب طولی مسیر، کجی محور قابهای زیرسازه نسبت به روسازه (Skew Angle)، تغییر در ابعاد مقطع عرشه در طول پل (Parametric Variation)، تعریف مسیرهای عبور (Lane) روی عرشه، انواع کامیون و قطار استاندارد برای بارهای متحرک، مدلسازی خودکار (Automatic Model Generating)، مش‌بندی مدل با سه روش المانهای قاب، پوسته و حجمی، مدلسازی آثار سختی نشیمنگاهها و کوله‌ها، اندرکنش خاک- شالوده و ... می‌باشد. در ضمن این نرم‌افزار قابلیت انجام طراحی لرزه‌ای خودکار مطابق با AASHTO  برای انواع مناطق لرزه‌خیز را دارد و به عنوان نمونه قادر است آثار ترک‌‎خوردگی مقاطع بتنی مسلح را بر اساس نمودارهای لنگر- انحنا به صورت خودکار در المانهای مربوطه منظور کند. طراحی لرزه‌ای برای مناطق با لرزه‌خیزی بسیار زیاد (SDC-D) بر اساس تحلیلهای غیرخطی استاتیکی بارافزون (Pushover) برای تعیین ظرفیت قابهای زیرسازه در

 

دو راستای طولی و جانبی پل و همچنین تحلیل طیفی چندمودی (Multi-Mode Spectral Analysis)  برای تعیین تقاضای لرزه‌ای وارد بر زیرسازه و در نهایت تعیین نسبتهای ظرفیت به تقاضا (C/D Ratios) صورت می‌پذیرد.

تحلیل آسیب‌پذیری و بهسازی لرزه‌ای پلها چگونه انجام می‌شود؟

برای مقاصد ارزیابی آسیب‌پذیری لرزه‌ای پلها در کشور، از نشریه شماره 511 معاونت برنامه‌ریزی و نظارت راهبردی ریاست جمهوری که در سال 1390 با عنوان "راهنمای بهسازی لرزه ای پلها" منتشر شده است استفاده می‌شود. در این راهنما، فلسفه ارزیابی بر اساس کنترل سازه برای سطوح عملکرد صورت می‌پذیرد. اهداف بهسازی بر مبنای اهمیت مسیر ترافیکی و ویژگی‌های سازه‌ای پل، لرزه‌خیزی و مشخصه‌های ساختگاه و عملکرد مورد انتظار از پل در مدیریت بحران پس از وقوع زلزله، در ارتباط با دسترسی و خدمت‌رسانی صورت می‌گیرد. به منظور بهسازی لرزه ای پلها در این نشریه، با توجه به عمر مفید آنها در مقایسه با ساختمانها، دوره بازگشت 150 سال در سطح خطر 1 (سطح بهره برداری) و 1000 سال در سطح خطر 2 (سطح ایمنی) در نظر گرفته می‌شود. علاوه بر جنبه‌های عملکردی سازه پل در مقابل زلزله، آثار ناشی از بروز پدیده‌هایی مانند روانگرایی، گسترش جانبی، فرو نشست خاک، گسلش سطحی، زمین لغزش و .... حائز اهمیت می‌باشد. این نشریه مشابه دستورالعمل بهسازی لرزه‌ای پلهای بزرگراهی ایالات متحده (FHWA Seismic Retrofitting Manual for Highway Structures-2006) از چندین روش باری ارزیابی آسیب‌پذیری تحلیلی استفاده می‌کند که معروف‌ترین آنها روش تعیین نسبتهای ظرفیت به تقاضا برای اجزای منفرد پل می‌باشد.

به منظور شروع مطالعات برای ارزیابی آسیب‌پذیری پلها، ابتدا لازم است تا مدارک طراحی و مدارک کارگاهی اجرای پل جمع‌آوری گردد. در صورت عدم وجود مستندات فنی شامل نقشه‌های سازه‌ای، دفترچه‌های کارگاهی مقاومت مصالح، گزارشهای ژئوتکنیک و ...، لازم است تا طی مراحل میدانی، سونداژهای شناسایی و آزمایشهای محلی و آزمایشگاهی، مشخصات فنی مورد نیاز برای ارزیابی پل در وضع موجود تهیه شود. در مرحله بعد شناسنامه فنی پل در صورتی که وجود نداشته باشد تهیه می‌شود. در این مرحله گزارشی از آسیب‌پذیری پل به روش کیفی تهیه می‌گردد و مشخص می‌شود که به مطالعات تحلیلی نیاز هست یا نه. در صورت نیاز به انجام مطالعات تفصیلی، مدلسازی اجزای سازه‌ای پل انجام می‌شود و ارزیابی آسیب‌پذیری اجزای سازه‌ای و غیرسازه‌ای به روش کمّی و تحلیلی صورت خواهد گرفت و گزارشی از این مرحله تهیه می‌گردد. در صورت نیاز به بهسازی، گزینه‌هایی برای رفع آسیب‌پذیریهای موجود ارائه می‌گردد و در نهایت طرح بهسازی انتخاب شده، با هماهنگی کارفرما نهایی می‌گردد و جزئیات اجرایی آن به همراه تهیه اسناد مناقصه اجرای طرح به کارفرما ارائه می‌گردد.

سرفصل مطالب:

 

  1. مروري بر تاريخچه و آشنایی با مهندسی پل
  2. معرفی اجزای سازه­ای و غيرسازه‌­اي در پلهاي راه و راه‌­آهن
  3. معرفی انواع بارهاي وارد بر پلها (ثقلی و جانبی) و معرفي نشريات 139 و 463 و آيين‌نامهAASHTO  وAREMA

 

 

  1. تشریح عملکرد انواع عرشه‌های پل (روسازه)
  2. اصول مدلسازی اجزاي سازه‌اي پل در برنامه  CSI Bridgeبه منظور طراحي يا ارزيابي آسيب‌پذيري
  3. بررسی نتایج حاصل از تحلیل و کاربرد آن در طراحی يا ارزيابي آسيب ­پذيري
  4. مروری بر نکات آیین‌نامه‌ای در طراحی پلهای فولادی و بتنی (آشنايي با نشريات 395 و 389) و
  5. AASHTO LRFD Bridge Design Specifications, 6th Edition, 2012
  6. AASHTO Guide Specifications for LRFD Seismic Bridge Design, 2011
  7. تحلیل لرزه‌ای پل به روش استاتیکی معادل، دینامیکی طیفی يا استاتيكي غيرخطي (Pushover)
  8. اصول و مفاهیم تحلیل غیرخطی تاریخچه زمانی پل با استفاده از نرم‌افزار CSI Bridge
  9. آسیب‌پذیری لرزه‌ای و مودهای شکست در پلها
  10. مروری بر روشهای سنتي و نوين بهسازی لرزه‌ای پلها (جداسازهای لرزه‌ای و ...)
  11. تشريح چند مثال كاربردي در مدلسازي و ارزيابي آسيب‌­پذيري پلهاي راه و راه‌­آهن
  12. مباحث ویژه
  13. معرفی شرح خدمات مطالعات ارزیابی آسیب­پذیری و ارائه طرحهای بهسازی لرزه‌­ای پلها
  14. مطالعات مکانیک خاک و ژئوسایزمیک برای طراحی و ارزیابی پلها
  15. کوله ­ها و دیوارهای حائل پلها و نحوه طراحی آنها
  16. مطالعات هیدرولوژیکی و آبشستگی پایه‌های مستقر در آب در پلها
  17. موارد ویژه در طراحی پلهای راه‌آهن بر اساس آیین‌نامه AREMA
  18. شناسنامه فنی در پلها و روند ارزیابی کیفی در پلها- معرفی نشریه 367
  19. معرفی انواع روشهای تحلیلی ارزیابی آسیب‌پذیری پلها بر اساس دستورالعمل FHWA-06
  20. بیان رفتار سازه‌ای و لرزه‌­ای پلهای تاریخی مصالح بنایی غیر مسلح قوسی
  21. سیستمهای نگهداری (Maintenance)، تعمیرات ادواری و اساسی در پلها و معرفی سیستمهای مدیریت پل (BMS)

 

لینک ثبت نام آنلاین دوره آموزش آنلاین 808

سوالات مرتبط
عکس کاربر
2پاسخ
چگونه الگوریتم بهینه سازی را در تبادل با Csi Bridge قرار دهم؟
سلام چطوری میشه الگوریتم بهینه سازی را با Csi Bridge لینک کرد؟ آیا این امکان وجود دارد؟ من چیزی به اسم SM toolbX شنیدم و ممنون میشم بگید آیا ربطی به این موضوع دارد یا خیر
عکس کاربر
1پاسخ
چگونه میتوان در نرم افزار csi bridge تیرهای عرضی را بصورت اریب(با زاویه ۴۵ درجه) اعمال کرد؟
چگونه می توان در نرم افزار csi bridge تیرهای عرضی را بصورت زاویه ۴۵ درجه اعمال کرد؟
ورود به بخش پرسش و پاسخ
  • برای ارسال دیدگاه وارد شوید یا ثبت نام کنید .