یادداشت تحلیلی: راهنمای کاریابی و کارآموزی برای مهندسان صنعت ساختمان

یادداشت تحلیلی: راهنمای کاریابی و کارآموزی برای مهندسان صنعت ساختمان

در حال حاضر کشور ایران در شرایط اقتصادی خوبی به سر نمیبرد و خصوصا تعداد پروژه های ملی مرتبط با  صنعت ساختمان با افت  نسبت به سال های گذشته روبرو شده است.

در چنین شرایطی با کمبود گردش مالی مناسب در میان پروژه های صنعت ساختمان از یک طرف و از طرف دیگر افزایش تقاضا برای حقوق در بین کارکنان در شرکت های خصوصی این سوال مطرح میشود که افراد علاقه مند جویای کار و شرکت های به دنبال نیروی متخصص در این شرایط بحرانی چه بایست بکنند؟

سالانه تعداد زیادی مهندس عمران و معماری از دانشگاه های کشور ما فارغ التحصیل میشوند که عده ای از آنها علاقه مند به کارهای دفتری مرتبط با محاسبات و طراحی هستند عده ای هم علاقه مند به کار های نظارت و اجرایی ، برخی مستقیما به دنیال دریافت پروانه مهندسی و مجوز های نظارت و اجرا و محاسبات یا طراحی میروند برخی هم از ابتدا به دنبال کار های غیر مرتبط با رشته ای که در آن تحصیل کرده اند.

از طرفی تعدادی از این تازه فارغ التحصیلان بعد از یکی دو سال کارآموزی و کسب تجربه درون شرکت های معتبر تصمیم میگیرند برای ادامه تحصیل یا حتی کار به خارج از کشور مهاجرت کنند و در مقابل برخی از آنها با کسب تجربه های لازم تصمیم به راه اندازی شرکت خصوصی خود و انجام کار های بزرگ در داخل کشور می گیرند. برخی از آنها به دنبال تغییر شغل و کسب موقعیت های بهتر در شغل جدید می افتند و برخی به دنبال ورود به مقوله آموزش!

اگر شما خود جای مدیران شرکت های ساختمانی باشید ترجیح میدهید در این شرایط به دلیل عدم ثبات کافی در اقتصاد کشور که عرضه و تقاضا برای شرکت های فعال در حوزه صنعت ساختمان به شدت بهم خورده است و تعداد نیروهای به دنبال کار بیشتر از نیاز بخش خصوصی برای استخدام نیرو های بلند مدت شده است آیا مثل قبل فقط تصمیم به استخدام نیروی با تجربه بلند مدت و طبیعتا حقوق بالا خواهید داشت؟

شرکت های ساختمانی در این شرایط به ندرت امکان سرمایه گذاری برای نیروهای دائمی و بلند مدت خواهند داشت چراکه در شرایط عدم ثبات اقتصادی در کشور هر نوع ریسکی برای آینده معقول به نظر نمیرسد و این موجب کاهش انگیزه های آنها برای استخدام نیرو های بلند مدت میشود. برخی به دنبال سرمایه گذاری های ملکی میروند و سرمایه خود را از کارآفرینی و اشتغال زایی خارج میکنند و برخی به دنبال برونسپاری بخش هایی از کار های فعلی شرکت خود به شرکت های کوچکتر میروند. بنابراین نتیجه چه میشود؟ نتیجه اینست که هر نوع رقابت و فعالیتی در این حوزه به شدت افت میکند و در نهایت کشور از حرکت  و امید می ایستد!

راه حل خروج از بحران چیست؟

ترغیب شرکت های ساختمانی به جذب کارآموز و ادامه پروژه های کاری قبلی خود هرچند با سود کمتر از گذشته!

بله در این فرآیند برد برد هم شما اگر کارآموز هستید در مدتی محدود فرصت کارآموزی در رشته و کاری که قبلا به آن آشنایی نداشته اید را کسب خواهید کرد و هم شرکت های ساختمانی ترجیح میدهند در این شرایط فعلا از نیروهای با پتانسیل برای جذب کارآموزی استفاده کنند تا بلکه بعد مدتی چنانچه امکان آن فراهم شد از همین نیرو ها برای استخدام بلند مدت استفاده کنند.

موسسه 808 برای این شرایط بحرانی کنونی تصمیم گرفت که فقط نظاره گر این رکود کم سابقه تاریخی در صنعت ساختمان کشور نباشد و خود به دنبال حل مساله بیافتد و با توجه به تحقیقات خود در بین وبسایت های بین المللی مرتبط با این حوزه چاره را در راه اندازی سامانه ای برای ارتباط مستقیم کارفرما هایی که نیاز به کارآموز دارند و از آن طرف علاقه مندانی که نیاز به مدتی کارآموزی در شرکت های معتبر دارند دید.

اما چه نوع کارآموزی؟

کارآموزی بدون حقوق! بله کارآموزی خود فرصتی برای آموختن است منتها آموزشی که هزینه ای برای کلاس آموزشی و مدرس و آموزشگاه تعلق نمیگیرد و از آن طرف کارفرما نیز هزینه ای به کارآموزی که به وی کار یاد میدهد نمیگیرد. همه چیز بدون حقوق و کاملا برد برد!

بله بدون حقوق و این مختص شرایط بحران نیست بلکه در همه شرایط صادق است. با جستجویی که در وبسایت های بین المللی حوزه صنعت ساختمان با یادداشت ها و پادکست های متعددی روبرو خواهیم شد از این واقعیت که در کشور های حتی توسعه یافته دنیا نظیر ژاپن و آمریکا این موضوع بسیار مرسوم است که افراد فارغ التحصیل بدون هیچ محدودیتی فرصت کار بدون حقوق را در شرکت های معتبر برخوردار خواهند شد.

دو مورد از این وبسایت ها :

اما این کارآموزی چه مدت باشد خوب است؟

قطعا کارآموزی بدون حقوق به طور دائمی نخواهد بود و در صورت توافق کارفرما و کارآموز میتواند منجر به استخدام شود.

در برخی از شرکت ها برای فقط چند ماه و در برخی تا حتی چند سال و این به خود فرد و برنامه ریزی شخصی وی برای ادامه کار یا تحصیل در داخل یا خارج از کشور و همچنین مسائل مالی و تخصص های خود شخص بر میگردد که آیا میتواند در مدتی که به عنوان کارآموز در شرکتی مشغول به کار است از تجارب لازم برخوردار شود و اعتماد کارفرما را برای عقد قرارداد بلند مدت با خود جلب کند یا خیر؟ آیا میتواند در نظر کارفرمای خود این اطمینان را ایجاد کند که در صورت استخدام قادر خواهد بود با توانمندی های خود باعث پیشرفت و ارتقای مالی شرکت مذکور شود؟ یا اصلا همه اینها به کنار شاید خود شخص بعد مدتی تشخیص دهد که از پتانسیل کارفرما بودن برخوردار است پس با تجربه ای که از مدت کارآموزی کسب کرده است بعد اتمام این دوره خود اقدام به تاسیس شرکت شخصی خود کند که قطعا در این شرایط ارزش آفرینی بهتری برای کشور ایجاد خواهد کرد.

با همه این توضیحات آیا شما موافق کارآموزی بدون حقوق در شرکت های صنعت ساختمان هستید؟ شما چه تجربه ای از کارآموزی دارید؟ تا الان چند سال و کجا ها به عنوان کارآموز مشغول به فعالیت بوده اید؟

چنانچه در این ارتباط نظری دارید لطفا به صورت کامنت در زیر این پست بفرمایید تا همکارانتان از این نظرات شما بهرهمند شوند.

در انتها چنانچه تمایل به جذب شدن در شرکت های معتبر به عنوان کارآموز را دارید یا اگر خود شما شرکتی دارید که نیازمند جذب کارآموز هستید میتوانید با مراجعه به این صفحه و تکمیل فرم مربوطه با ما در ارتباط باشید. ما در 808 از این پس آگهی های مرتبط با کارآموز و نفراتی که تمایل به کارآموزی دارند را معرفی خواهیم کرد تا از این طریق ضمن انتشار مطالب آموزشی تماما رایگان به کارآموزان و شرکت های به دنبال کارآموز این امکان را برای ارتباط مستقیم این دو قشر فراهم کنیم.

 ورود مستقیم به بخش آخرین شغل های منتشر شده از سوی شرکت ها در سایت 808 :

Civil808.com/career

مطالب مرتبط:

 

درباره نویسنده
عکس‌های mojtaba808

مجتبی اصغری سرخی

مجتبی اصغری هستم ، پژوهشگر،محقق و نویسنده حوزه صنعت ساختمان ، دیوانه ای که فکر میکند میتواند دنیا را تغییر دهد ، علاقه عجیبی به وب و IT دارم. از درون دانشگاه متوجه به علاقه همزمان تکنولوژی و مهندسی عمران در خودم شدم و سعی کردم در حرفه آینده خودم این دو علاقه مندی رو با دو توانایی دیگرم در آموزش و کارآفرینی ادغام کنم و ماحصل اون شد 808 (از مهر ماه 86) و امروز امیدوارم تونسته باشم در صنعت ساختمان کشورمون با کمک همکارانم در شبکه اجتماعی 808 تغییری ایجاد کرده باشم.
سوالات مرتبط
عکس کاربر
3پاسخ
کارآموزی کجا بریم بهتره ؟؟
سلام به مهندسین متخصص .من دانشجوی رشته عمران کارشناسی هستم و حدود ۷۰ واحد پاس کردم.اتو کد و اکسل بلدم ونرم افزار sapرو خیلی کم تازه دارم یاد میگیرم به نظر شما برای کار آموزی کجا برم بهتره به کدوم ارگان دولتی برم بهتره یا برم دفتر های مهندسی کدوم بهتره ممنون میشم از راهنماییتون و تشکر بابت سایت خودتون.
عکس کاربر
2پاسخ
پیشنهاد و کمک برای داشتن آینده شغلی خوب در مهندسی ساختمان به یک دانشجو
با سلام خدمت دوستان من ترم اول کارشناسی عمران هستم و گرایشم به مهندسی ساختمان هست. میخام از همین الان شروع کنم تا آینده شغلی خوبی داشته باشم از شما دوستان درخواست دارم تا من رو در روش هایی درس خوندن موثر ، برنامه های لازم و کاربردی ، مهارت های لازم و کاربردی ، سایت ها و ارگان های مربوطه ، مقالات و اطلاعات پایه و مورد نیاز و هر چیزی که بنظرتون برای من مفید و به درد بخور هست رو ممنون میشم مشوره بدید. خیلی ممنون.
عکس کاربر
2پاسخ
درخواست راهنمایی جهت یادگیری آموزش مناسب برای کاریابی در مهندس عمران
سلام دوستان وقتتون بخیر من فارغ التحصیل امسال عمران هستم و با توجه به این که فعلا کاری ندارم؛ در این مورد یه سوال دارم به ایتبس و سیف آشناهستم خیلی بیشتر از حد پروژه دانشجویی.. مثلا هم پایه سازی برش ها و تحلیل دینامیکی بلدم یعنی ب طراحی سازه علاقه دارم اما با توجه به اینکه فعلا نمیشه کارکرد و مطمئنا کار طراحی سازه رو به من نمیدن باید تا ازمون محاسبات صبر کنم در این مدت، دوستان پیشنهاد میکنید متره و براورد یادبگیرم و وقتی به حد قابل قبول رسیدم، بتونم کار کنم . یا پیشنهاد نمیدین؟ باتوجه ب این ک کار متره و کار طراحی از هم جداهست
ورود به بخش پرسش و پاسخ
  • برای ارسال دیدگاه وارد شوید یا ثبت نام کنید .
  • در دانشنامه 808 بیشتر بخوانید ...

    تقویم آموزشی

    27 شهريور 1403
    کنگره سالانه بین المللی عمران، معماری و توسعه شهری

    موسسه 808 نماینده موسسات جهانی در ایران

    پکیج استثنایی 808